Diyar erkek ismi midir?
DIYAR: Çocuk ve kızlık soyadı olarak kullanılan Diyar, birçok Sura’da Kuran’da. Sonsuza dek: Sonsuza kadar, Kuran’ın birçok ayetinde bulunan şey sonsuz demektir. Abu: Kuran’daki bazı farklı ayetlerde Abu atası adı anlamına geliyor.
Dinçer kız mı erkek mi?
Dinçer isminin kökeni Türk. Türk kültüründe, bu isim özellikle erkeklere verilir ve güç ve enerji gibi olumlu özellikleri sembolize eder.
Dicle erkek ismi mi?
İşte merak edenler. Dicle, Türkiye ile bir isimdir ve hem erkekler hem de kızlar için kullanılabilir. Başka bir deyişle, unisex adı verilen kız ve erkekler adına kolayca değerlendirilebilir.
Diyâr mı diyar mı?
EK anlamında dönemin kökeninden gelen sözlükte, hareket ettiği noktaya ulaşmak için hareket ettiği noktaya gelir, “büyük daire, konak, şehir, yurt, anavatan ve ülke ;; en sık kullanılan çoğul form ülke ve dûr’dır.
Diyar diye kız ismi olur mu?
Dafi, Kuran’daki iki farklı ayette DAFI engelleri anlamına gelir. 3. Bir kız ve erkek adı olarak kullanılan Diyar, Kuran’da birçok Sura’da.
Dorian erkek ismi mi?
Bugün Dorian adı dünya çapında kullanılmaya devam ediyor ve Yunan kökenleri ve deniz ile bağlantısı koruyor. Yunanistan, İspanya ve Fransa da dahil olmak üzere birçok ülkede popüler bir erkek adıdır.
Dilan kız mı erkek mi?
Dilan isminin kökeni Kürt. Kürt kültüründe, bu isim özellikle kızlar için verilir ve aşk ve kalp gibi olumlu özellikleri sembolize eder. Dilan adı, tarih boyunca sevgi ve samimiyet açısından değer kazanan bir isimdir.
Duru kız mı erkek mi?
Duru kızlar için çok tercih edilen bir isim. Temiz, saf, net anlamlarda kullanılır. Ayrıca pürüzsüz cilt ve temizlenmiş, karıştırılmamış dil, stil anlamında da kullanılır.
Demet kız mı erkek mi?
Demet isminin kökeni Türk. Türk kültüründe, bu isim özellikle kızlara verilir ve çiçek buketleri gibi olumlu özellikleri sembolize eder. Demet adı, birlik ve güzellik açısından değer kazanan bir isimdir.
Diyar hangi köken?
DIYAR – NİŞYANA SÖZLÜK. Arapça dwr kökünden diyār ديار “1.
Haldun erkek ismi mi?
Haldun, Arap kökenli bir erkek adıdır ve “sonsuza dek”, “her zaman canlı”, “sürekli” ve “sonsuz” anlamına gelir.