Hangi öğrencilere BEP yapılır?
İşbirlikli öğrenme; özel gereksinimli öğrenciler de dahil olmak üzere, sınıftaki tüm öğrencilerin akademik ve sosyal performanslarını geliştirmeyi amaçlayan bir eğitimdir.
BEP’li öğrenci ne demek?
BEP; Özel eğitime gereksinim duyan bireylerin gelişimsel özellikleri, eğitim düzeyleri ve gereksinimleri dikkate alınarak belirli amaçlar doğrultusunda hazırlanan özel eğitim programı ve bireylere yönelik destekleyici eğitim hizmetlerini kapsar.
BEP kimlere uygulanır?
Özel gereksinimli öğrenciler için tasarlanan bu program, zihinsel veya fiziksel engelleri olan her bireyi ihtiyaçlarına göre uyarlanmış bir eğitim programına dahil eder. IEP geliştirme biriminin üyeleri arasında başkan, öğretmen, aile, özel gereksinimli bireyler, rehberlik danışmanı ve programı hazırlamakla görevli öğretmen bulunur.
Bepli öğrenci sınıfta kalır mı?
Özel eğitime ihtiyaç duyan ve kaynaştırma yoluyla eğitimlerine devam eden öğrenciler başarısızlıkları nedeniyle sınıf tekrarı yapmak zorunda kalmazlar. Bu öğrenciler için okulun IEP geliştirme birimi tarafından bireyselleştirilmiş bir eğitim planı oluşturulur.
Bepli öğrenciye zayıf not verilir mi?
. Bir öğrencinin en az XX notu alması gerektiğini belirten bir düzenleme yoktur. Düzenlemede, PEP’li öğrenciler için özel bir plan yapılması, eğitimin bu plana göre verilmesi, sınavların bu plana göre yapılması ve notların bu plana göre verilmesi gerektiği belirtilmektedir.
BEP kimleri kapsar?
IEP, öğretmenlere ve ailelere çocuğun ihtiyaçlarına, ilgi alanlarına ve başarısına göre uyarlanmış bir plan sunar. Özel gereksinimli öğrenciler için IEP, IEP geliştirme birimi, aile ve ilgili öğretmenler tarafından hazırlanır. İzleme, değerlendirme ve hedef belirleme, BEP’in önemli bileşenleridir.
Her dersten BEP hazırlamak zorunlu mu?
Özel eğitim gerektiren öğrencilerin bulunduğu tüm okullarda IEP zorunludur. HER DERS İÇİN IEP HAZIRLAMAM GEREKİR Mİ? Her sınıf için IEP hazırlamak zorunlu değildir. Öğrencinin temel ihtiyaçlarına göre hazırlanır.
Bepli öğrenci disiplin cezası alır mı?
Zihinsel engelli veya otizmli olup özel eğitim gereksinimi olan öğrenciler olarak kabul edilen öğrenciler yaptırım gerektiren davranış ve eylemlerde bulunduklarında disiplin işlemi yapılmayacaktır. Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı Geliştirme Birimi, bu tür davranışlarda bulunan öğrenciler için gerekli önlemleri alacaktır.
Kaynaştırma öğrencileri istediği liseye gidebilir mi?
(MEB OÖE ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği Madde 12/5) Şehit, harp malulü, gazi ve özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların nakli, ulusal adres veri tabanında kayıtlı adreslerine bakılmaksızın durumlarını belgelendirmeleri kaydıyla, tercih ettikleri okula yapılır.
BEP dosyasını kim tutar?
*BEP planı öğrencinin ihtiyaç duyduğu derslerden oluşturulur. *IEP Ekip Lideri ve Sınıf/Resmi Danışman, IEP dosyasının tutulmasından sorumludur.
BEP kimin sorumluluğunda?
✓ IEP Ekip Lideri ve Sınıf/Sınıf Danışmanı IEP dosyasının tutulmasından sorumludur. Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı formunu hazırlamak için öğretmenlerle birlikte çalışırlar. (Bu formdaki “Başlangıç-Bitiş Tarihleri” öğrencinin gelişini yansıtacak şekilde değiştirilebilir.)
BEP kaç yaş aralığı?
Özel eğitim gereksinimi olduğu belirlenen 37-72 aylık çocuklar için okul öncesi eğitim zorunludur ve kapsayıcı uygulamalara dayalı destek eğitim planları çerçevesinde devam eder.
Bepli öğrenci ortak sınava girer mi?
Bireyselleştirilmiş eğitim programına (IEP) sahip öğrenciler, ötekileştirilmeyi önlemek amacıyla ortak değerlendirme oturumlarına katılırlar.
Bepli öğrenci ingilizceden muaf olur mu?
Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği’nin 24. maddesinin birinci fıkrasının üçüncü bendinde; “İşitme engelli, zihinsel engelli veya otizmli öğrenciler, velilerin yazılı talebi ve Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) geliştirme biriminin kararıyla her seviye ve sınıf düzeyinde yabancı dil derslerinden muaf tutulabilir.” denilmektedir.
Bir sınıfta en fazla kaç bepli öğrenci olur?
Öğrencilerin Bireyselleştirilmiş Eğitim Programları (BEP), okulda veya kurumda uygulanan eğitim programına göre hazırlanır ve başarılarının değerlendirilmesinde BEP’lerindeki hedef ve davranışlar dikkate alınır. b) Sınıf mevcudu azami; okul öncesi, ilköğretim ve okul dışı eğitimde 10, ortaöğretimde ise 15 öğrencidir.
Her öğrenciye BEP hazırlanır mı?
Öğrencinin aldığı her ders için bir Bireysel Eğitim Planı (IEP) oluşturulur. Bu Bireysel Eğitim Planları (IEP) öğrencinin kaydına birlikte yerleştirilir. Hiyerarşik bir düzen izlemeyen ünite tabanlı derslerde, her ünitenin uzun vadeli bir amacı vardır ve bu uzun vadeli amaç kısa vadeli bir amaçla birleştirilir. Öğrencinin aldığı her ders için bir Bireysel Eğitim Planı (IEP) oluşturulur.
Kimler kaynaştırma öğrencisi olabilir?
Disleksi (15 soruda çocuklarda disleksi nedir?), uyum güçlüğü çeken çocuklar, otistik çocuklar (Otizm hakkında bilmeniz gereken her şey, belirtilerinden tedavisine), dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olan çocuklar gibi öğrenme güçlüğü çeken çocuklar kaynaştırma eğitimi alabilirler.
Dil ve konuşma güçlüğü olan öğrenciye BEP hazırlanır mı?
BEP Gelişim Birimi tarafından konuşma ve dil güçlüğü çeken bireyler için hazırlanan bireysel eğitim planları, Konuşma ve Dil Güçlüğü Eğitim Programı’na dayanmaktadır. Bireysel performansın değerlendirilmesi öncelikle programda belirtilen kazanımlardan hangilerinin elde edilebildiğine dayanmaktadır.
BEP toplantısında kimler olur?
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı Geliştirme Birimi, müdür veya müdür yardımcısının başkanlığında yürütülür. Birimin oluşumu a) Rehber öğretmen, b) Öğrencinin sınıf öğretmeni, c) Öğrencinin dersini veren branş öğretmenleri, d) Öğrencinin velisi, d) Öğrencinin kendisidir.